Helsingør aktiviteter

Der er løbende forskellige aktiviteter i Helsingør, og de opstår efter behov og ønsker fra flygtningene.

Vi har i de sidste somre arrangeret cykelkurser for flygtninge uden cykelerfaring. Frivillige hjælper en gang om ugen de lokale flygtninge med at holde balancen på cyklen, og underviser dem i de forskellige trafikregler.

Vi kan også godt lide at være aktive sammen, så hvert år har både flygtninge og frivillige deltaget i det årlige Kronborgstafet, som bliver arrangeret af Helsingør kommune. Her har der været mulighed for at løbe med eller hjælpe med at lave kaffe og servere mad for de mange deltagere.

Ca. en gang om måneden mødes frivillige og flygtninge til caféaftner og hygger sig sammen. Her er der mulighed for at øve dansk, spille spil, få hjælp med lektier, CV, netbank, e-boks og med at læse breve fra kommunen. Indimellem laver flygtninge og frivillige mad, og så er der fællesspisning med fra mad fra hele verden. Caféen får ofte besøg fra personer i lokalområdet, som fortæller om arrangementer eller foreninger, der kan være relevante for flygtninge. Det kan fx være en lokal spejderforening eller teaterforening, der vil invitere flygtningene til at deltage.

Datoer og sted for de forskellige aktiviteter annonceres på Facebook og på vores kalender.